Ha megveszel vagy kibérelsz egy VR headsetet, néhány kötöttséggel kell szembenézned, ami eleinte nem is zavaró, de ahogy egyre jobban magábaszippant a virtuális valóság, valószínűleg észre fogod venni: kicsi a hely. Ha a haverok átjönnek játszani, annak az lesz a vége, hogy mindenki elunja magát, mire sorrakerül, hogy játszhasson végre. És ha ez a két nehézség nem lépne fel, akkor azzal biztos szembetalálkozol, hogy a headset vezetékei nem tudnak elég hosszúak lenni ahhoz, hogy szabadon mozoghass. Az utóbbira lehetne megoldás a mobilos VR headset, de sajnos ezek az eszközök még nem tartanak ott, hogy tökéletes élményt nyújtsanak. Egy VR játékteremben minden ilyen problémát ki lehet küszöbölni.

Amerikában már van néhány igazán jó VR játékterem kezdeményezés, ahová el lehet menni a haverokkal és néhány órát kötöttségek nélkül zombikat írtani együtt. Itthon még nem terjedt el az ilyen jellegű VR szolgáltatás. A jövőben viszont elképzelhető, hogy sokkal nagyobb létjogosultságot kapnak VR játéktermek a hagyományos játéktermekkel szemben és leváltják azokat. Egy megfelelő méretű helyiség kell hozzá, amelyben nincsenek zavaró tereptárgyak. Bútorok sem kellenek, hiszen azok csak útban vannak. A vezeték problémára megoldás a hátizsákos számítógép, amelyet direkt VR-hoz terveztek. Kevesebb befektetéssel jár, csak a helyiség és a néhány VR eszközök költsége az, amivel számolni kell szemben a hagyományos játéktermekkel, ahol sok gépre van szükség, amelyek folyamatos karbantartást igényelnek.

Mi a Holoszobánál rendszeresen lehetőséget biztosítunk a VR élmény kipróbálására, amikor is egy szórakozó helyen, gamer kávézóban egy estére VR játéktermet alakítunk ki, bár egyelőre a kötöttségekkel – a vezetékek hossza és a közös játék helyett egymás után játszás – számolni kell. Az eddigi rendezvényeinken a vezetékek nem okoztak senkinek sem gondot, a várakozás ideje alatt pedig koktélozhattok, nézhetitek a többi játékost és beszélgethettek a hasonló érdeklődésű gamerekkel. A VR rendezvényeinken bárki ingyen kipróbálhatja a VR-t, és ha megtetszik, ki is bérelheti egy hétvégére vagy hosszabb időre is. Kövess minket a Facebookon, hogy értesülhess időben a következő rendezvényünkről.