Az Oculus eredetileg egy XBOX kontrollert adott a VR headsethez, amely nem tudta követni a kéz mozgását és sokszor elég nehézkessé tette a játékot. A HTC Vive már eleve egy fejlett, kézmozgást is lekövető, kézreálló kontrollerrel került a forgalomba, lekörözve ezzel az Oculus Riftet.

Az Oculus is hamar rájött egy fejlettebb eszköz szükségességére és 2016. decemberében meg is jelent az Oculus Touch a piacon. Jobban sikerült-e az Oculus Touch, mint a HTC Vive kontrollere?

Maga a Touch nagyon kézre áll, könnyű megszokni az irányítását, bár aki korábban a Vive-os kontrollert sokat használta, annak először furcsa lehet, máshol keresi az egyes funkciók gombjait. A két kis eszközt, mint egy-egy kesztyűt kell a kezükre húzni és máris minden gomb, érintkező az ujjunk alá esik.

Míg a Vive magát a kontrollert jeleníti meg a kijelzőn, az Oculus azzal is növeli az élményt és még hozzá tesz a könnyebb kezelhetőséghez, hogy magát a kezet jeleníti meg. Mivel a gombok nem csak nyomásra érzékenyek, hanem maga az egész felülete tele van érzékelőkkel, az eszköz tudja, hogy mikor engedjük el az ujjunkkal, így akár rá is mutathatunk valamire vagy felemelt hüvelyujjat mutathatunk.

Az Oculus Touchhoz még egy plusz szenzor is jár, így végre lehetőség nyílik nem csak egyhelyben mozogni, hanem egy nem túl nagy területen járkálni. Ez tovább növeli az egyébként is meglehetősen jó élményt.

A HTC Vive-ra írt VR játékok nagy többsége kompatibilis az Oculus Rifttel és fordítva, így a két VR headset közül érdemes azt választani, amelyik kontrollere jobban megkönnyíti a játékot és többet tesz hozzá az élményhez. Ebben az Oculus Touch még a Vive fanok szerint is jobbnak bizonyul.

Vissza a Blogoldalra
Bérelhető csomagok
Rendezvényi kitelepülés