Az Oculus Rift megjelenése óta sokaknak volt lehetőségük végre megtapasztalni a virtuális valóság élményének első megvalósítását. Ma már tucatnyi játék közül választhatunk, amelyet az Oculus Rift-el kipróbálhatunk. A Rift eredetileg XBOX kontrollerrel és egy szenzorral érkezik, ezek feladata a kezeink mozdulatait lekövetni és átültetni például egy fegyverbe, eszközbe vagy egy tényleges kézbe a játékokban. Az irányítás azonban így nehézkesebb, mint amire a HTC Vive a saját kontrollerével képes így muszáj volt az Oculusnak is felvenni a kesztyűt és jobb megoldást kitalálni.

Az Oculus Touch, a legújabb fejlesztésű kontrollerpár lesz a megoldás. Miről is van szó tehát? Az Oculus Touch vezérlő egy modernebb, kifinomultabb verziója az eredeti kontrollereknek, amelyekkel a Rift érkezett a piacra kerüléskor. Célja a felhasználói kezeinek ténylegesen a virtuális valóságba emelése. A termék belső szenzorai és külső érzékelőtömbje képesek követni a kéz és ujjak térbeli pozícióját, ezt pedig az eszköz kommunikálja a szemüveg és a gép felé. Az Oculus Touch egy új, fejlettebb és kényelmesebb irányítást fog biztosítani a játékosok számára a VR környezetben.

Az interneten található első képek sugallatával ellentétben a vezérlőt nem kell folyamatosan markolni, az ujjak kiegyenesítésekor szépen egyensúlyban marad majd a kezeken. A Touch egy sokkal természetesebb leképezését valósítja meg a kezünknek és simábban közvetíti majd valódi mozdulatainkat a játékba. Így természetesen a VR élmény is javulni fog az olyan esetekben, mint például a Portal vagy a fegyveres, lövöldözős játékok.

Az Oculus Touch a Holoszobánál kipróbálható és bérelhető.