Oculus Rift S, a VR headset, ami azért született, hogy leváltsa az ősét

Folyamatosan fejlesztjük, bővítjük a bérelhető VR eszközeink körét, lépést tartva a legújabb technológiákkal és trendekkel, így már elérhető nálunk az Oculus Rift S is.

Egy ideje már nagy volt a csend a virtuális valóság headsetek világában, nem voltak hírek nagyobb újításokról, fejlesztésekről. Sokan már temették is az alig néhány éve berobbanó technikai vívmányt. A csend egészen mást rejtett. A nagy brandek komolyan dolgoztak a háttérben, hogy méltó utódokkal váltsák le a VR világot bárki számára élvezhetővé és elérhetővé tevő első generációt.

Az Oculus olyan utódot tervezett az Oculus Rift CV1 leváltására, amely már a cég új irányvonalát követi, vagyis gamerek milliárdjainak elérhetővé tenni a minőségi VR élményt.

A cél az volt, hogy egy újításokat és technikai fejlesztéseket felvonultató VR sisakot hozzanak létre, amelyet az első generációs headset árán tudnak megvásárolhatóvá tenni.

Ennek a célnak ára volt, a fejlődés oltárán beáldozták a régi Rift néhány jó megoldását.

Az Oculus Rift S előnyei az elődjéhez képest

 • 2560×1440 pixel felbontás kijelző, amely sokkal részletesebb képmegjelenítést eredményez.
 • 115 fokos látószög.
 • Új generációs lencsetechnológia, ami majdnem teljesen leszámolt a lencsék fénybeszűrődés problémájával.
 • Oculus Insight: nincs többé szükség külső szenzorok telepítésére, a headsetbe épített kamerák, a HMD és a kontrollerekből érkező jelek összehangolt és AI-val megtámogatott rendszere követi a mozgást és a sisakot viselő helyzetét. 5 kamera került beépítésre a headsetbe, 2 elől, kettő a két oldalán és egy pedig alulról felfelé néz.
 • Passthrough+: a headset kamerái segítségével rögzítésre kerül a felhasználó környezete, ami ezután továbbítódik a kijelzőre, ezáltal nem szükséges levenni a headsetet ahhoz, hogy navigálni tudjunk a való világban. A kezdő beállításoknál fontos szerepe van a valóság és virtuális tér behatárolásában, hogy a játékos ne menjen neki a valóságos tárgyaknak vagy ne essen le valahonnan.
 • Jobb fejpánt, amely még jobb súlyeloszlást, még kevesebb fénybeszűrődést és még kényelmesebb viselést tesz lehetővé. A Lenovóval közösen fejlesztett pánt segít a legmegfelelőbb headset magasság, szemtől való távolság elérésében.
 • Második generációs Oculus Touch kontroller, amin a követőgyűrű nem az eszköz alján, hanem a tetején található, hogy a headset kamerái jól lássák.
 • Minden Riftre fejlesztett játék és applikáció fut a Rift S-en.
 • Különböző Oculus headset típus felhasználók tudnak egyidejűleg együtt játszani.

Holoszoba - Oculus Rift SHátrányok az elődhöz képest

 • 80 Hz-es képfrissítési ráta szemben a régi 90 Hz-ével.
 • Nincs fejhallgató, helyette a fül fölé beépített hangszórók továbbítják a hangokat. Ezt tartják a legnagyobb visszalépésnek az CV1-hez képest. Kialakítottak egy jack csatlakozót, így lehetőség van saját fejhallgató használatára is. Ez nem feltétlenül jelent hátrányt, viszont a kompakt megoldást valóban feladja vele az Oculus.
 • A régi Rift egyik legnagyobb kényelmi és használati extrája a manuálisan külön állítható pupilla távolságok. Ezt megszüntették, helyette szoftveres állítási lehetőség áll a rendelkezésre, amely nem tudja teljes mértékig helyettesíteni az eredeti megoldást. Egyes felmérések szerint, míg a régi megoldás az emberek 90%-ának kényelmesen használhatóvá tette a headsetet, az új megoldás már csak mintegy 70%-nak lehet megfelelő.

Bemutató videó

Az Oculus Riftet egyik versenytársa sem tudta legyőzni a headset és a kontrollerek használatának kényelmében. Tapasztalataink szerint nincs ez másképp az újgenerációs Rift S és konkurenciái tekintetében sem.

Céges rendezvények, partnertalálkozók, családi napok, városi rendezvények kedvelt programja a VR bemutató, ahol a vendégek játszhatnak, videót nézhetnek a virtuális valóságban.

Szeretnéd érdekesebbé tenni a rendezvényed? Rendeld meg VR programunkat, amihez az Oculus Rift S headset is kérhető a többi VR eszközünk mellett.

Nézd meg bérelhető VR eszközeinket, rendezvény csomagjainkat és kérd ajánlatunkat!

Vissza a Blogoldalra
Bérelhető csomagok
Rendezvényi kitelepülés