2017. októberében jelentették be, hogy 2018. elején az Oculus megjelenik egy új VR szemüveggel. Átmenet lesz a Gear VR és az Oculus Rift között. Nem fog annyit tudni, mint egy Rift, de nem leszünk kiszolgáltatva a mobiltelefonunk erejének sem. Sem izmos számtógéphez nem kell hozzákötni, sem mobiltelefont nem kell használni, minden szükséges hardware beépítésre kerül a headsetbe.

Amit eddig tudni lehet az Oculus Go-ról:

Egy önálló VR szemüveg lesz, amelyen Android fog futni.

Irányítani egy olyan kontrollerrel lehet majd, mint a Gear VR-t.

Várhatóan az összes Gear VR-on jelenleg elérhető játék futni fog az Oculus Go-n is rögtön a megjelenéstől.

Csak 3-as DoF-os lesz mind a VR headset, mind a kontroller, vagyis a kontroller és a fej mozgásán kívül mást nem fog tudni követni, nem fogja tudni megjeleníteni a játékban, ha helyváltoztatást végzünk.

Az új WQHD LCD tisztább VR élményt fog nyújtani, mint bármely más jelenleg megvásárolható VR eszköz, mindezt 2560×1440 pixel felbontással.

Nem lesz beépített fejhallgató, maga az eszköz fogja szolgáltatni a hangokat, de lehet majd rá fejhallgatót is csatlakoztatni.

Várhatóan az árcéduláján 199 USD fog szerepelni, ami egy kicsivel több, mint a Gear VR ára, de jóval kevesebb, mint a Rifté.

Ha nincs megfelelő gamer pc-d vagy bivalyerős mobiltelefonod és beéred egy meglehetősen alap VR élménnyel, amelyhez viszont nagyon szép és tiszta megjelenítést párosul, az Oculus Go-t neked találták ki. Bárhol játszhatsz vele, akár utazás közben is. Nem leszel kábelekhez kötve és a mobilodat sem meríted le.

Vagy akár bérelhetsz tőlünk is egy fullos szettet a hétvégére: Csomagok

Vissza a Blogoldalra
Bérelhető csomagok
Rendezvényi kitelepülés