A varázsszó: Microsoft hololens

A képzeletbeli világok az elmúlt évezredekben csupán írásos, hangzó vagy filmes formátumban avanzsálhattak valósággá, de akkor sem egy kézzel fogható, érzékekkel tapasztalható dimenzióvá, pusztán egy hologrammá, ami némileg hasonlított az elme fodrozta elképzelésekhez.

A tény, hogy a modern tehnológia minden területen áttörést hoz, vitathatatlan. S hogy hogy jön ez a témához? A Microsoft Hololens nem kínál kevesebbet, mint a kiterjesztett valóságot látható módon neked. Felkészültél az élményre?

A szemüveg hardveres, szoftveres hátterét egyaránt a Microsoft biztosítja. A találmány a Windows 10 platformjának egy átalakított verzióját használja.

A 2D-s menü adja a Hololens készülék alapját.

Egyszerre akár több alkalmazás is futtatható, melyek a szoba síkjában elhelyezhetőek, s a későbbiekben pusztán egy “odafordulással”  aktivizálhatóak. Ez a felület szolgál az eszköz paraméterezésére is, vagyis a beállítások, alkalmazások innen indíthatóak el.

Természetesen holografikus appból egyszerre csak egy futhat. Az egérkurzort többnyire a tekintet “gaze” vezérli, mely a homlokból sugárzott lézeres mutató. Vagyis a gyakorlatban a nyaki izmok segítségével irányítható a kurzor, aminek a precíz mozgatása némi tapasztalatszerzés után  könnyedén elsajátítható.

Bemutató videó

Csípni fogod a Microsoft Hololenst!

A csippentés nem elírás, hanem egy a témát érintő szakzsargon. Duplán kattintani, vagyis például egy alkalmazást   megnyitni, vagy egy ikont arrébb húzni  egy csippentő  mozdulatsor segítségével  lehet kivitelezni. Ha most kipróbálnád, akkor nyújtsd ki a karodat a vállad magasságában, és a mutató ujjadat csippentsd össze a hüvelykujjaddal. Kész is vagy!

Lényeges, hogy a gesztus kizárólag a hololens kameráinak kereszttüzében működik.

A fejlesztői csomag tartalmaz egy klikkert, ami a fenti testbeszédet leválthatja, ezzel némileg kényelmesebb, gyorsabb formáját biztosítva a klikkelésnek.

A szemüveg minden eddigi  konkurensnél többet tud. A felhasználó fejét például meg tudja különböztetni, miközben a két kontroller követése is megoldott, ettől válik a kiterjesztett valóság vászon helyett mélységgel rendelkező, felfedezhető, megtapasztalható világgá!

A végére már csak egyetlen releváns kérdés maradt: hogy juthatsz hozzá a Microsoft Hololenshez?

5.000 $ -ért egyenesen a gyártótól. Free Shipping (juhuu…)

Nálunk viszont kipróbálhatod a szemüveget, vagy akár hosszabb időre ki is bérelheted! Lépj velünk kapcsolatba és teremtsd meg a saját kiterjesztett valóságodat!

Vissza a Blogoldalra
Bérelhető csomagok
Rendezvényi kitelepülés