A HTC Vive szeretné megtartani vezető helyét a legtöbbet használt VR szemüvegek között. A Steam statisztikái szerint a platformon kezdi beérni az Oculus Rift az indított játékok száma alapján.

A HTC még az év elején bejelentette új kiegészítőjét a Vive Trackert, amit bármilyen tárgyra téve körülöttünk, vagy akár a testünkre, az részévé válik a játéknak.

A Tracker és Vive érzékelője vezetéknélküli kapcsolatot létesít egymással és máris használhatjuk a Trackerhez tapasztott tárgyat a virtuális valóságban a kompatibilis játékokban.

Az eddig csak fejlesztők számára elérhető eszköz december közepétől kerül forgalomba 99 USD áron, remélhetőleg hamarosan itthon is elérhetővé válik.

A HTC a Vive Trackerhez két kiegészítőt is kínál, amelyeket csomagban vásárolhatunk meg az eszközzel együtt.

A Hyper Blaster fegyver 6 meglévő játékkal tud együttműködni: Arizona Sunshine, a Duck Season, a The American Dream VR, az Operation Warcade, a TacticalAR és a Practisim VR. A Racket Sports Set csomagban egy tenisz és egy ping pong ütő szerezhető be, amellyel egyelőre csak a Virtual Sports játékban élhetjük ki tenisz vagy pingpong szenvedélyünket. A csomagokat az Amazonon 150 USD-ért lehet beszerezni.

A Vive ígérete szerint folyamatosan egyre több VR játék kerül be a Trackert támogató nevek közé.

A Trackereket egy tépőzárral, a TrackStrap a testünkre is rögzíthetjük, gyakorlatilag bárhová. A csípőre vagy bokára vagy lábfejre erősítve focihoz is használható. Vannak is már ezt támogató játék nevek a listán: Redfoot Bluefoot Dancing, Audioshield, Island 359, Climbey, Holodance, Goalie VR. És ez a lista napról-napra bővül.

Kipróbálnád a HTC Vive-ot? Semmi akadálya! Nálunk kibérelheted! Ahogy az Occulus Riftet is. Kattints ide!

Vissza a Blogoldalra
Bérelhető csomagok
Rendezvényi kitelepülés