Ha számítógép vásárlásról beszélünk, akkor a játékosoknak mindig is különleges igényeik voltak. Az erősebb grafikus kártyák bizony hamar szükségesek lettek, ahogy a játékipar is egyre fejlődött és a játékok vizuális oldala is egyre több erőforrást igényelt. Manapság egy gamer PC már igen sokba is kerülhet, különösen, ha a VR (virtuális valóság) és az Oculus Rift izgalmait is ki szeretnénk élvezni rajta.

A gamer PC-vel kapcsolatosan tévhit, hogy csak a videókártyába kell pénzt fektetni. Fontos, hogy az alaplap, memória, hűtés és tápegység is minőségi legyen, mivel a későbbi bővíthetőség, az alkatrészek biztonsága és a játékok szempontjából ezek is fontosak.

Ha manapság kompetens alaplapot akarunk nézni, akkor mindenképp legyen rajta megfelelő mennyiségű csatlakozó. Ez persze végső soron szubjektív, de például 4 db memóriaslot és minimum 3 db SATA3-as hely alá nem érdemes adni és, aki nagyobb teljesítményt szeretne kihozni játékok során, azok számára érdemes 2 db videókártya foglalattal rendelkező alaplapot vásárolni az SLI kihasználása végett. Az Asrock Z szériával, az MSI lapokkal és általánosságban a Skylake alaplapokkal jól járunk manapság.

Természetesen továbbra is a videókártya a legfontosabb része a gépnek, hiszen mégiscsak ez végzi a munka nagy részét. Ha Oculus Rift-et szeretnénk használni, akkor bizony Nvidia GTX 970 vagy Radeon R9 290 alá sajnos nem nagyon szabad adni. Ezek a kártyák egyébként a Rift minimum gépigényeként vannak listázva, azonban remek ár/érték arányú videókártyák, úgyhogy rosszul nem járunk velük. Egy GTX 980 vagy egy Radeon R9 390 már garantáltan kiszolgálja igényeinket a VR és egyéb modernebb játékok terén is és az ezekkel felszerelt gamer PC-k a legtöbb játékkal megbirkóznak 1080p-ben.