Jó hír azoknak, akik mostanában szeretnének Oculus Riftet vásárolni: csökkentik az árát.

Az Oculus Rift két nagy nehézséggel néz szembe az egyre bővülő VR headset piacon: az egyik az ára, a másik a működéséhez szükséges rendkívül magas hardverigényű számítógép, amely tovább drágítja az igazi VR élményhez jutás árát. Addig ezzel nem is volt gond, amíg nem jelent meg a VR eszközök között egy olyan kedvezőbb ár-érték arányú szereplő, a Sony Playstation VR-ja, amely szélesebb rétegeknek kíván jó VR élményt nyújtani és ezzel szűkítve a drágább árcédulájú VR szemüvegek piacát. Amíg a HTC Vive és az Oculus Rift Touch kontrollerrel hasonló áron, 799 USD-ért vásárolható meg jelenleg, addig a PS VR kb. 400 USD áron mozog.

Az Oculus nem akar lassan kiszorulni a piacról, így 100 USD-vel csökkenti az Oculus Rift VR headset árát, és ugyanannyival az Oculus Touch árát is. Így most a VR szemüveg 499 USD-ért, a Touch 99 USD-ért szerezhető be. Ehhez még nem árt hozzátenni egy plusz szenzort is, hogy a szoba is bevonható legyen a VR élménybe, amelynek az ára az eddigi 99 USD-ről 59 USD-re csökken. Ezekkel az árakkal már jobban megéri inkább Oculus Rift-be fektetni, ha van hozzá megfelelő hardverű PC-nk is, mint a Playstation VR korlátait elfogadni.

Sajnos továbbra sem lehet Magyarországon hivatalosan megvásárolni és egyelőre nincs is hír arról, hogy a közeljövőben ez megváltozna, a boltokban, apróhirdetési oldalakon megszerezhetők külföldről behozott példányok.

Ennyit sem szeretnél vagy tudsz rászánni az Oculus Rift megvásárlására? Még nem tudod eldönteni, egyáltalán szükséged van-e VR headsetre? Béreld ki tőlünk egy hétvégére vagy akár hosszabb időre is az Oculus Riftet, hozzá az Oculus Touchot, és ha nincs megfelelő gamer PC-d, a gépet is és tapasztald meg a VR világának élményeit, úgy ahogy egy olcsóbb, például mobilos headsettel sosem tudnád.